Grønn profil

Fiam

På fabrikken i Ghedi, Italia, produserer Fiam sin egen rene energi, takket være et moderne pv-system (photovoltaic system). De har utviklet sin produksjon i takt med viktigheten av ansvarlig produksjonsprosedyrer og lav påvirkning på miljøet. 

Fiam er med på å redusere belastningen på miljøet gjennom produksjon av varer med høy kvalitet og dermed lang levetid. I tillegg gjør de deler (knotter, strikker, hekter, trekk) tilgjengelige slik at disse lett kan byttes ut, selv flere år etter at varen er kjøpt. 

Produktene er sertifiserte og designet med tanke på å gi en unik opplevelse til kunden. Materialene og de endelige produktene er underlagt streng kontroll. Prosentandelen returer og ødelagte produkter er nærmest null, sett i forhold til resten av bransjen, der denne ligger på mellom 3 % og 5 %.

Fiam benytter seg av resirkulert eller resirkulerbart materiale produsert i Europa. Mange av materialene er kortreiste og kommer fra Italia selv, for å minimere miljø-ødeleggende transport. De bruker tog som førstevalg for å transportere sine produkter videre.

 

Tica Copenhagen

Polyamidmattene fra Tica Copenhagen produseres uten ftalater. Mattene kan enkelt tørkes av eller vaskes i maskinen på 30 grader, noe som bidrar til lang levetid. Gummimattene og skobakkene er laget av 60% resirkulert gummi. Den robuste kvaliteten på gummien er med på å sikre lang holdbarhet.

 

60graderNord

Sortimentet til vårt eget merke, 60graderNord, består enn så lenge av ett produkt; lykten Færder Lighthouse. Vi er opptatt av å ha en lav påvirkning på miljøet og har derfor valgt å holde produksjonen for dette produktet i Europa.

I produksjonen brukes pulverlakk, som er lakkbransjens svar på det grønne alternativ. Pulverlakk inneholder ikke løsemidler av noen form og er derfor et mer økovennlig alternativ.

Deler (glass, magneter og knotter) er tilgjengelige, slik at disse lett kan byttes ut ved behov. Dette bidrar til å forlenge produktets levetid, og dermed redusere belastningen på miljøet.

 

By Foutas

Håndvevet av håndverkere, er disse foutaene designet og produsert i resirkulert bomull fra overskuddet i den internasjonale klesbransjen. Frynsene er håndknyttet av lokale kvinner i deres egne hjem, slik at de kan bidra økonomisk i husholdningen sin. Foutaene kommer i en resirkulert og komposterbar innpakning, og det brukes ingen kjemikalier i produksjonsprosessen. Eskene som brukes til større forsendelser er av bærekraftig kartong.

 

Jeg samtykker til  innsamling og behandling av mine personlige data.