Herringbone - white

By Foutas
Produsert  i   Tunisia
På lager
SKU
101292

Dette håndkleet er den mer eksklusive foutaen, med en tykkere, elegant fiskebensmønstret veving. Denne vevingen gjør foutaen ultramyk!

En fouta er et tradisjonelt håndkle, som blant annet stammer fra Tunisia. Disse ble opprinnelig produsert for å tørke og dekke kroppen på såkalte Hammam, eller tyrkiske bad. En fouta er laget av enten tynn bomull eller lin, og har den kvaliteten at det tørker veldig lett. Det tar liten plass, og beholder sin mykhet vask etter vask. En fouta kan brukes både ute og inne, som strandhåndkle, over solsenger/solstoler, ved svømmebasseng, i badstue, som piknikteppe, duk etc. 

Vevet av håndverkere, er disse foutaene designet og produsert i resirkulert bomull fra overskuddet i den internasjonale klesbransjen. Frynsene er håndknyttet av lokale kvinner i deres egne hjem, slik at de kan bidra økonomisk i husholdningen sin.

Håndklærne er et håndverksprodukt, produsert med tradisjonelle vevemaskiner, og der mange deler av operasjonene krever manuell menneskekraft. Dette gjør at man kan finne små individuelle forskjeller på håndklærne, både før og etter vask. De kan krympe ca 10%.

Foutaene kommer i en resirkulert og komposterbar innpakning, og det brukes ingen kjemikalier i produksjonsprosessen. Eskene som brukes til større forsendelser er av bærekraftig kartong.   

Maskinvask 30 grader, sentrifugering: max 800.

Tekniske spesifikasjoner:

Mål - 100x200cm

Vekt - 400g

Mer informasjon
Produsert i Tunisia
Farge Hvit
Antall produkter i esken 1
Merker By Foutas
Jeg samtykker til  innsamling og behandling av mine personlige data.